Suzuki Volusia Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
I changed rear tire last night.went on drive now I got a grinding noise in mid to rear of bike anyone had this problem.
 

·
Registered
Joined
·
99,999 Posts
Sorry to hear about the noise.

Hopefully it's something minor.
 

·
Registered
Joined
·
5,098 Posts
Your tire is too big.
You forgot to fill it with air.
Your engine is out of oil.

Take your pick.
 

·
Administrator
Joined
·
16,310 Posts
Did you check to make sure the wheel was spinning freely after you changed the tire?

Did you use a torque wrench when you tightened the rear bolt?



.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
5,098 Posts
Did you buy a Suzuki?
 

·
Administrator
Joined
·
16,310 Posts
Just noticed you said the grinding is mid-point back on the bike.


Any chance you removed the final drive when you replaced the tire? It's possible the shaft is not fully engaged in the U-Joint. The drive shaft has a spring in the final drive that would probably allow forced reassembly even if the drive shaft wasn't fully engaged in the u-joint up front.


.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hello all from sunny land of the fee and home of the slave..I put new rear tire on my 06 c90,I pulled driveshaft out, now I see u-joint just floating in can get it all way back to and on drive gear but I can not get driveshaft to line up and stab it in! What's best way forward guys? Sorry if I'm posting wrong but it's only way I could figure out.. thanks.. peace/out
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
19,520 Posts
Use a broom handle to swing the coupler back in place, then slide the drive back in. It is a bit of a pain in the butt, but manageable.
 
1 - 10 of 10 Posts
Top