Suzuki Volusia Forums : Intruder Volusia and Boulevard Forum - Reply to Topic
Thread: Stebel Horn Install Tips and Best Practices Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki Volusia Forums : Intruder Volusia and Boulevard Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
08-10-2016 07:59 PM
Mrlease
Stebel Nautilus air horn 2007 Suzuki C50

I took the two connectors off of the original horn and connected them directly to the relay. I then ran a wire from the relay to a fuse block that I installed under the seat. Then ran a wire from the 4th connector on the relay to the positive terminal on the horn. I ran a very short wire from the negative terminal on the horn to the bracket. The bracket is a steel corner brace. I had to enlarge the holes for the horn and the bike and cut off a piece of the bracket.
See photos
08-10-2015 08:05 AM
Sleepwalker
Quote:
Originally Posted by rhoov View Post
Got it! I put a new relay on it and that did it. I was kinda suspicious that somehow the relay got shorted.

Thanks again Sleepwalker.
Just happy to help, glad you go it.
08-09-2015 06:07 PM
rhoov Got it! I put a new relay on it and that did it. I was kinda suspicious that somehow the relay got shorted.

Thanks again Sleepwalker.
08-09-2015 01:09 PM
rhoov All the wires I ran are new, doesn't mean I couldn't have a bad piece of wire. I checked the horn directly and it works. I was wondering if the wiring with the diode inline might have something to do with it. I'll get back into it this afternoon sometime. Glad to know someone did it on a newer bike though, thanks.
08-09-2015 11:55 AM
Sleepwalker @rhoov
Couple of things for a quick check. You say the relay did click, that's good, means the OEM wires to the relay are correct.
Using a meter can you read a good voltage from the battery to the relay, as well as voltage after the relay with the button pushed?
If you pull the two wires off the Stebel horn and hook to a meter you should see voltage when button is pushed.
If you do then the horn is bad.
If not then you have 1 of 2 problems, let's get the Negative covered first as it should be a straight shot from the battery to the horn. Hook a meter up to the negative wire at the horn and positive on the battery should see voltage if not then the negative wire needs to be replaced.

If you can read voltage after the relay but not at the horn then the wire from relay to horn is bad.
If you can read voltage before relay but not after then the relay is bad.
If you can not read voltage before the relay then the wire before or connection at the battery is bad.
Just walk it through step by step.

Mine was installed on a 2014 and it does work.
08-09-2015 11:38 AM
rhoov Has anyone done this on a newer cycle (2012)? I had the horn on my '06 and it worked fine. The 2012,however, IS a little different. The connector on the original horn has 3 wires on it...2 run together one of which goes to a diode. When I wired it up using the original horn wires the relay clicked but did not fire the horn. I'm sure I'll eventually find the solution but was just hoping someone else has already crossed this bridge and could save me a little time, and frustration.
10-20-2012 10:08 PM
Deafvl800rider I just finished installing wiring and at first, I didn't have spare 20 amps and use 10 amps which I have plenty. I put seat back on and fired up Vol and let it warm up. Then I headed out to Dump area so I can press horn button without annoying neighborhood. When I press horn button It went HOOOOKK then that's it. It won't honk anymore. I knew 10 amp fuse isn't goo enough. I rode back home and looked for 20 amp and found it in my truck that I don't use A/C because it's cold out. I transferred 20 amp fuse to horn fuse holder. After that I rode back and I tooted airhorn several times. Wow it's loud that I can hear left ear which I have residual hearing. Worth it! Now that I felt better having airhorn to get their attention to watch for me.
10-19-2012 09:52 AM
dadorfman I used the Eastern Beaver plug-and-play kit to install two Fiamms, but would also work on air horns. Money well spent, IMO.
10-19-2012 07:58 AM
Deafvl800rider I just installed Wolo Bad Boy airhorn under the fork frame. Originally, I didn't know where to put it because I did not check the Vol blog until later. But the location looks nice so I just want to leave it there. I'm glad that some guy gave tip on wiring 14 gauge wire though wire tube so I'm going to do that today.

Here's my way in pix. I bolted it under fork where headlight/turnsignal bracket bolted on. I pulled out OEM bolt and put in longer bolt in with 4 nuts (1 nut secures the horn, 2 nuts locks in mid section as a "stop", 4th nut on top of headlight/turnsignal bracket tightened, all been threadlocked with blue locktite).

Here's my pix





I may plan on paint the motor section black to match my bike.
06-04-2012 11:46 PM
Fast Freddy
Fast Freddy dropped by



Haven't been here for a long while. I'm glad the write-up I posted years ago and this thread has been helpful.

Happy riding.

Fast Freddy
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome