Suzuki Volusia Forums : Intruder Volusia and Boulevard Forum - Reply to Topic
Thread: C50: Back to Stock Exhaust Question. Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki Volusia Forums : Intruder Volusia and Boulevard Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-06-2019 10:23 AM
tmunoz Well I'm glad to hear that from the both of you. You may be right on the heat coming from the more restricted airflow and maybe a combination of the lack of front shield and the airflow but if that's the way the designers made it that must be correct. Good enough for me thanks for both of you chiming in on this one
06-06-2019 09:53 AM
Essness I also went back to stock from Cobra street rods. The note was actually annoying under hard acceleration. Much happier with stock. I did nothing with the ECU and everything runs great.
06-06-2019 09:38 AM
FireManC50
Quote:
Originally Posted by tmunoz View Post
The only thing I noticed when I went back to OEM was they seem to run hot. My bike doesn't get hot just I feel heat from the pipes. That being said my Cobra exhaust had a heat shield from the very top at cylinder to the very back. OEM pipes have no heat shield at the first six or eight inches coming out of the cylinders. That's where I feel the heat. But like I said my bike doesn't run hot. No temp light, no excessive fan running.
I noticed the heat from the pipes as well. Not sure if that is from the shields or due to more restricted path for exhaust gasses.
06-05-2019 06:54 PM
tmunoz Bottom line is I am happier than a pig in poop that I switched back to OEM!🤣
06-05-2019 06:10 PM
tmunoz
Quote:
Originally Posted by FireManC50 View Post
Quote:
Originally Posted by tmunoz View Post
My answer is based on what I did, not what I know to be true. I didn't do anything. I just took off the aftermarket put on the OEM and ran it. I don't think it would hurt too unplug the battery and maybe I will do it now just as a good thing to do? Have had it back to OEM for about a month now everything seems fine.
This is what I though as well. I will probably do it at some point in the future, when I have a need to take off the seat.
The only thing I noticed when I went back to OEM was they seem to run hot. My bike doesn't get hot just I feel heat from the pipes. That being said my Cobra exhaust had a heat shield from the very top at cylinder to the very back. OEM pipes have no heat shield at the first six or eight inches coming out of the cylinders. That's where I feel the heat. But like I said my bike doesn't run hot. No temp light, no excessive fan running.
06-05-2019 12:19 PM
FireManC50
Quote:
Originally Posted by tmunoz View Post
My answer is based on what I did, not what I know to be true. I didn't do anything. I just took off the aftermarket put on the OEM and ran it. I don't think it would hurt too unplug the battery and maybe I will do it now just as a good thing to do? Have had it back to OEM for about a month now everything seems fine.
This is what I though as well. I will probably do it at some point in the future, when I have a need to take off the seat.
06-05-2019 10:45 AM
tmunoz
Quote:
Originally Posted by FireManC50 View Post
Do I need to reset ECU on my 2008 C50 (disconnect negative terminal for a few seconds/minutes) now that I've went back to stock exhaust?
My answer is based on what I did, not what I know to be true. I didn't do anything. I just took off the aftermarket put on the OEM and ran it. I don't think it would hurt too unplug the battery and maybe I will do it now just as a good thing to do? Have had it back to OEM for about a month now everything seems fine.
06-04-2019 10:58 AM
FireManC50 Do I need to reset ECU on my 2008 C50 (disconnect negative terminal for a few seconds/minutes) now that I've went back to stock exhaust?
06-03-2019 02:35 PM
tmunoz
Quote:
Originally Posted by FireManC50 View Post
Quote:
Originally Posted by Jmbrad View Post
Yep, there's a mod for that too. It's called the DJ Drive mod. VS1400 final drive transplanted into a VL800. Still 5 gears, but lowers 5th gear RPMs.
"Buy a Suzuki C50, start you perpetual modding journey" [IMG class=inlineimg]/images/VolusiaRiders_2015/smilies/tango_face_smile.png[/IMG]
Aint that the truth.....its a sickness!
06-03-2019 01:38 PM
FireManC50
Quote:
Originally Posted by Jmbrad View Post
Yep, there's a mod for that too. It's called the DJ Drive mod. VS1400 final drive transplanted into a VL800. Still 5 gears, but lowers 5th gear RPMs.
"Buy a Suzuki C50, start you perpetual modding journey"
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome