Suzuki Volusia Forums : Intruder Volusia and Boulevard Forum

Suzuki Volusia Forums : Intruder Volusia and Boulevard Forum (https://www.volusiariders.com/forumindex.php)
-   Motors, Transmissions & Drives (https://www.volusiariders.com/58-motors-transmissions-drives/)
-   -   FREE - Perfect your clutch, with manual page... (https://www.volusiariders.com/58-motors-transmissions-drives/170041-free-perfect-your-clutch-manual-page.html)

FPS 02-01-2015 11:29 PM

That's exaclty it. Thank you. Confirms I was doing it right and have a ligitimate issue.

Sleepwalker 02-02-2015 12:01 AM

Hope it all works out, glad i was able to help a bit.

daprez1963 06-01-2015 11:27 PM

34 Attachment(s)
quick question...so I replaced my clutch springs and plates...having to remove exhaust pipes, covers etc...did the job with ease...replaced everything, filled back up with oil...adjusted cable etc...then took for ride...runs nice...but...
I had not noticed this before but now I hear a slight sound occasionally while in gear going down street...it sounds like keys jingling...it is coming from the same side of the clutch basket...I can't make out exactly where because its not constant...I have double checked all bolts and nothing is loose, no rattling due to vibration...I can not figure out what it is but since I had just done clutch, I am concerned I didn't do something right or didnt tighten springs enough or left my watch in the clutch assembly....
Does anyone have any clue what that noise might be...right side middle bike sounds like keys and is not contant...thanks

gemicka1 07-23-2016 11:22 PM

Wow, thanks IronMan.
I had a slight slip that I noticed starting on the 03 vl800 I'm working on. Took all the side covers off and followed your advice. Cleaned and lubed any and everything---even washed out grime that had been hidden under half the bike.
Test drove after adjustment and later made a further tweak. Test drove again and discovered everything remarkably smooth, with no slip at all. Major difference in shifting resistance and noise. Buttoned it back up--good to go!

Tergazzi 03-17-2019 04:50 PM

I know this thread is old... just call me the thread necromancer.... how the hell do i got the middle cover off to make the adjustment thats under it? I took out the 2 bolts on the cover, is there another one I am missing?

Tergazzi 03-25-2019 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by Tergazzi (Post 5037598)
I know this thread is old... just call me the thread necromancer.... how the hell do i got the middle cover off to make the adjustment thats under it? I took out the 2 bolts on the cover, is there another one I am missing?


Anyone?..


All times are GMT -4. The time now is 10:38 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome